Menu

Ekologiczne gospodarstwo mleczne

Blog poświęcony promocji Ekologicznego Gospodarstwa Mlecznego Pod Kasztanem z Lubelszczyzny

Etapy produkcji MASEŁKA

zwariowanetestowanie

Często Państwo pytacie nas jak robione jest nasze  masełko.  Czy wytwarzane jest w tradycyjny sposób? Czy jest bez dodatków różnych barwników, konserwantów czy tłuszczy roślinnych? Czy można je zrobić klarowanym? Na te wszystkie pytani... więcej

Wiosna zagościła w naszym gospodarstwie!

zwariowanetestowanie

Dziś rano przywitał nas radosny klekot parki bocianów. Od razu poczuliśmy wiosnę. Tak bardzo wyczekiwaną porę roku! Bociany od paru lat są w naszym gospodarstwie szczególnymi gośćmi. One przynoszą nam radość poranków i dnia, one są naszym symbolem sz... więcej

Ser podpuszczkowy z CEBULKĄ

zwariowanetestowanie

Na osobny wpis zasługuje nasz  ser podpuszczkowy z CEBULKĄ. Pomysł na niego zrodził nam się podczas startowania w konkursie na  Najlepszy Smak Lubelszczyzny 2016,  na Europejskim Festiwalu Smaków. Musieliśmy stworzyć produkt, który odz... więcej

Sery podpuszczkowe

zwariowanetestowanie

W dzisiejszym poście chcielibyśmy Państwu zaprezentować  Serki Podpuszczkowe.  To od nich zaczęła się nasza przygoda z przerabianiem mleka. Wcześniej oddawaliśmy mleczko tylko do mleczarni.  Jak zaczęła się ta przygoda? Szczerze sami d... więcej

© Ekologiczne gospodarstwo mleczne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci